Laurence Jones Band från England på sin första Sverigeturné – Torsdag 3 oktober 2019

Första Sverigeturnén för denne 25-årige engelske gitarrist och sångare från Liverpool. De började i Vänersborg 26 september, därefter Halmstad, Borås, Tidaholm, Göteborg. Denna kväll 3 oktober kom de till Restaurang Ester i Kungsbacka. Mer eller mindre fullt med stående publik (kanske ca. 110 pers).

Laurence har hunnit släppa fem album och vunnit ett flertal tunga musikpriser, bland annat har han tagit fyra British Blues Awards och blivit framröstad som Best European Guitarist under European Music Awards.

Snärtig rockblues med drag av Stax-soul. Tre musiker och körsångerskan Abbi Adigun-Hameed bakom honom. På keyboards/sång Bennet Holland, på bas Jack Alexander Timmis och på trummor Phil Wilson. Bennets spel var lite av Booker T. Jones-stuk emellanåt.

Egna låtar men också covers av Day Tripper, Before You Accuse Me och Fortunate Son. Bäst av allt var nog egna och långa Thunder In the Sky, en till början långsam blues där Laurence spelade likt Peter Green. Det hela blev till en 90 minuter tight och bra konsert.

Låtlista

I´m Waiting
Wipe Those Tears Dry
Stay
Heart Is On Fire
Beautiful Place
Quite Like You
Mistreated
Take Me
What Would You Do
The Love
Day Tripper
Thunder In The Sky
Before You Accuse Me
Everything´s Gonna Be Alright
Fortunate Son
Live It Up

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *