Kind of Brazil – fint program med Miriam Aïda, Magnus Lindgren och Bohuslän Big Band – Söndag 6 oktober 2019

Miriam Aïda och Magnus Lindgren med Bohuslän Big Band i programmet Kind Of Brazil kom till Stora Teatern i en eftermiddagskonsert söndagen 6 oktober. Verkligt hög klass på allt de framförde och fint upplägg.

Förutom suveräna BBB hade Miriam med sig från sitt egna band gitarristen Mats Andersson och congasspelaren mm Finn Björnulfsson. Magnus Lindgren briljerade med sitt flöjtspel, var också dirigent och även arrangör till flera stycken.

Vi fick låtar från Antonio Carlos Jobim (ett väldigt suggestivt medley på kanske 10 minuter i slutet av första delen), Ivan Lins och Baden Powell (Canto de Osanja). Moacir Santos (April Child), Milton Nascimento (Vera Cruz) m.fl brasilianska kompositörer. Samt några egenskrivna som sista låt Agora so ego , skriven av Miriam med arr. av Magnus. Konserten började med hans egna Copaflat. Fin var också Miriams sång i Bo Nilssons komposition Genom mitt öppna fönster kompad av bara Finn och Mats, liksom den ihop med hela BBB i en version av Emigrantvisan

Mats Andersson,Miriam Aïda och Finn Björnulfsson

Före paus ca 60 min efter den dryga 50 min.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *