Bill Callahan med band stor inlevelse på Pustervik – Söndag 13 oktober 2019

Numera Austin-baserade Bill Callahan, 53 (med tre man där den följsamma gitarristen var Matt Kinsey) kom till Pusterviks stora scen för en konsert inför kanske uppemot 400 personer söndagen 13 oktober 2019.

Ett bra band (samma som senast på Way out west 2014), Bills enormt djupa röst och starka texter skapade stor magi för min del. De spelade mestadels långsamma suggestiva låtar där en del hade drag av 60-talets folkmusik som Fred Neil men även mer nutida Jackie Leven.

Trollbindande där 1 tim 50 min bara flög iväg. Det var mestadels låtar från det senaste album Shepherd In A Sheepskin Vest (första på fem år) men i mitten fick vi även tre låtar från den period Bill spelade in skivor under namnet Smog. Det namnet hade han på sina skivor från starten 1990 fram till 2005. Det var som Smog jag såg honom första gången på Trädgårn i juli 2005 på Acceleratorfestivalen, senare kom han till Stora Teatern 2011 under egna namnet och senast jag såg honom var då 2014 på WoW. Detta var deras sista spelning på en längre Europaturné. Två Sverigespelningar med Göta Lejon i Stockholm innan Pustervik.

Låtlista
Angela
747
Circles
America!
The Ballad Of The Hulk
Call Me Anything
Rock Bottom Riser (Smog-låt)
Let´s Move To The Country (Smog-låt)
Say Valley Maker (Smog-låt)
Camels
Eid Ma Clack Shore
One Fine Morning
Watch Me Get Married
Released
Jim Cain
Drover
Son Of The Sea
The Beast (med förbandet Dallas Acid)
——————————————————————–
Too Many Birds
Riding For The Feeling

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *