Jesper Lindell Band kom till Kungsbacka – Lördag 12 oktober 2019

Jesper Lindell kom med fyra musiker i sitt band till Kulturhuset Fyren i Kungsbacka lördag eftermiddag 12 oktober. Detta inför ca. 35 sittande personer. När nu musiken som var av soulrockstil mer hade passat för en klubbmiljö. Vilket också detta band med Jesper från Ludvika i spetsen i övrigt gjort under en turné där de bl.a spelat i Falkenberg kvällen innan och de skulle senare samma kväll spela i Malmö på Folk å Rock.

Gruppens debut-EP kom 2017 och debutalbumet Everyday Dreams släpptes digitalt i maj 2019. Albumet spelades mestadels in i en studio i Örebro med Zack Anderson från Blues Pills som medproducent och kommer nu under hösten att släppas i världen via Natural Sounds och i Skandinavien kommer det för första gången på CD och LP via Rootsy Music.

Det var bara eget material vi fick och jag blev mäkta imponerad av klassen på låtarna. Jesper säker sångare/gitarrist. Keyboardisten/organisten och sologitarristen vid hans sida var suveränt skickliga. Liksom rytmsektionen. Starkt att de fick till sådan spelglädje för en sådan här eftermiddagsspelning. Klar vibb av Van Morrison finns i Jespers sång och låtar. Det lär också vara hans stora förebild.

Låtlista från kvällen innan i Falkenberg nedskrivet av Bo Olsson, Där spelade de i 75 minuter medan vi fick 70 minuter. Så det är ingen korrekt spellista för Kungsbacka, men samma pianolåt och samma avslutning var det men bl.a Cheers kom mycket senare.

Whatever Happens
Cheers
France
So Long
Changes
Good Side Of Me
Momentary Love (Jesper – Piano)
Golden
Stormy Waters
Just Holler
Moving Slow
Even If It Ain´t True
ENCORE:
You And I (Ny Låt)
By The River (Ny Låt)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *