Môra-Per kom med sin folkrock till Porter Pelle nere vid Klippan – Fredag 18 oktober 2019

Folkrockbandet Môra-Per kom till lilla Porter Pelle i Göteborg fredagen 18 oktober. Första spelningen på tio år i staden för Arvikabandet som albumdebuterade 1996 och nu precis gett ut sitt sjunde album Hopp om liv, det första på fem år.

Gruppens ledare är helt klart Pär, ”Pärra”, Eriksson (sång, gitarr, munspel och låtskrivare), men lika mycket frontar även brodern Hasse Eriksson (bas, sång, låtskrivare). Övriga är Magnus Wikström (el- och akustisk gitarr, dobro, mandolin, dragspel), Per-Anders, ”Pärra” Zetterberg: (slagverkare), Lena Olsson (fiol) och Maria Larsson (fiol & sång). För kvällen förstärkta med Gunnar Frick på keys mm.

Det var första gången jag hör dem och nu blev det bara deras första set om ca. 50 minuter. Det var en mix av folkrock som ibland drev på hårt men även när fiolerna kom i framkant lät det likt det sound Contact/Skäggmanslaget hade på 70-talet. Några gånger mer rena visor. Allt framfört med den härliga västvärmländskan och med personliga texter. De är ett sorts värmländskt americana-band. En grupp att upptäcka för en större publik

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *