Robert Ellis med band i njutbar konsert på Oceanen – Onsdag 30 oktober 2019

Robert Ellis från Houston,Texas kom onsdagen 30 oktober tillbaka till Oceanen. Samma spelställe och med samma musiker som för nära tre år sedan. Med Kelly Doyle på gitarr, basist Geoffrey Muller och trummis Michael “Tank” Lisenbe. Ett väl samspelt band. Rock och pop kanske mer än americana ikväll inför en publik som kanske uppgick till 75 personer.

Vi fick i stort sett alla låtar från nya fina albumet Texas Piano Man plus att Robert tidigt bad publiken välja låtar från tidigare album. Som t.ex TV Song, Drivin, Sing Along ,Couples Skate och California. Tre covers : en kort version av Billy Joels Honesty, gamla What A Wonderful World och som första extranummer George Straits hit Amarillo By Morning. Annars egna verkligt starka melodier och texter.

Robert var mer vid sin keyboard än vid förra besöket med en del avbrott för gitarrspel. Bra de också verkligen men hans bästa melodier är helt klart de pianodrivna. Flera kan jämföras med Billy Joel och kanske Elton John och röstmässigt finns lite av Harry Nilssons klass. Textmässigt är han underbar och kan föra tankarna till Randy Newman. En variationsrik samling låtar fick vi under de dryga 90 minuterna.

Låtlista med tack till Bo Olsson

Fucking Crazy
There You Are
He Made Me Do It
When You´re Away
Drivin´
Attentions
Let Me In
Aren´t We Supposed To Be In Love
Sing Along
Couples Skate
Passive Aggressive
Honesty
TV Song
California
What A Wonderful World
Father
Amarillo By Morning
Nodody Smokes Anymore

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *