Lolita Pop gjorde en succéspelning på Sticky Fingers – Tisdag 2 november 2019

Lolita Pop återförenades i somras hemma i Örebro, kom nu ut på en mindre turné och spelade på ett tämligen välfyllt Sticky Fingers i Göteborg lördagen 2 november. De bildades 1979 och gick skilda vägar 1991 efter albumet Blumenkraft.

Jag gillade deras stil då, ett slags svenskt Blondie, och såg dem live bl.a i Himlabacken bakom Kåren på en festivalspelning 1985. Karin Wistrand minns jag som en av landets främsta rocksångerskor och minsann var hon inte lika bra ikväll.

Det var den här kvällen ett kärt återseende för oss cirka 300 i publiken. Rock med punk-och new wavetoner som fick mig att minnas tillbaka till en härlig musiktid. Bra stämning och låtarna håller ännu. Sten Booberg och Benkt Söderberg på gitarrer och sångerskan Karin Wistrand kvar från original. Nu kompletterade med Rickard Donatello på bas och Bobo Ölander på trummor.

Alla förväntade låtar från förr under ca. 90 minuter. Deras låtmaterial kändes helt modernt än idag. Sist en frän cover av So You wanna be a rock n roll star. Egentligen smått sensationellt att de kunde vara så bra än idag efter detta långa uppehåll.

Låtlista som jag uppfattade den

 1. Realize
 2. Mind Your Eye
 3. Släng katten i väggen
 4. Stilla natt
 5. Salta diamanter
 6. Svart och skitigt
 7. Långa tåg
 8. Fåglar av is
 9. Calling in the Rain
 10. Here She Comes
 11. Hey Winner
 12. Love Poison
 13. Bang Your Head:
 14. Tarzan on a Big Red Scooter
 15. So You Want to Be a Rock ‘N’ Roll Star

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *