Judith Hill- en ren knockout till sångerska kom till Nefertiti – Onsdag 6 november 2019

Judith Hill med band från Los Angeles gjorde succé nere på Nefertiti 6 november 2019. Sin turné hade hon döpt till Make Merry And Be Free Tour. Som hade Göteborg som enda Sverigsspelning,. Nu aktuell med sitt 2018 utgivna album Golden Child. Den 35-åriga sångerskan fick sitt genombrott efter sin medverkan i den Oscar-vinnande dokumentärfilmen om bakgrundssångerskor 20 Feet From Stardom (2013)

Judith hade ett nära samarbete med Prince som hon producerade sitt debutalbum Back in Time (2015) tillsammans med. Hon har även körat bakom artister som Stevie Wonder och Josh Groban. Hon blev 2009 utvald av Michael Jackson till hans duettpartner på den stora comebackturnén This Is It som ju tyvärr aldrig blev av när denne dog 25 juni 2009.

Hon var verkligen röststark och ett enerigknippe på scen. Världsklass. Hon varvade med att spela piano och gitarr. Funk och soul. Ofta med sväng men också en hel del fina pianodrivna ballader där hon påminde om Alicia Keys. Som i öppningslåten i andra halvan Irrreplacable Love. Riktigt bra hela vägen den här konserten. Första halvan var på 50 minuter medan de efter paus höll på cirka 60 minuter. Publiken på säkerligen uppåt 225 personer jublade åt denna uppvisning i artisteri.

Tight band med mamman Michiko Hill på keys, pappa Robert “PeeWee” Hill på bas, Michael White på trummor och Gregory Moore på gitarr (spelat med Anita Baker på skiva och med Marvin Gaye på turné mm.). Den senare spelade för första gången på 20 år i Sverige, medan Judith varit här en gång tidigare då hon kom till Fasching under Stockholm Jazz Festival 2018 och då hade hon med sig föräldrarna men annan gitarrist.

Låtlista

 1. Cry Cry Cry
 2. Jammin’ in the Basement
 3. As Trains Go By
 4. Hey Stranger
 5. Footsteps
 6. Fire (Ohio Players cover)
 7. Gypsy Lover
 8. Upside
 9. I’m Beautiful
 10. Irreplacable Love
 11. My People
 12. Turn Up
 13. Back in Time
 14. We Are One
 15. You Can´t Blame Me (som även inkluderade delar av Michael Jacksons Don´t Stop Til You Get Enough och Princelåten Musicology)
 16. Better Days (pianoballad)


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *