Caroline Spence och Charlie Whitten – två amerikanska singer/songwriters på Oceanen – Fredag 8 november 2019

Caroline Spence kom till lilla Oceanen uppe vid Stigbergstorget. En singer/songwriter från Charlottesville,Virginia men numera baserad i Nashville. Precis som Charlie Whitten som spelade ett eget set innan han fötjänstfullt kompade Caroline under hela hennes set.

Caroline är på sin första Europaturné. Hon debuterade 2013 med EPn You Know the Feeling. Samma år vann hon American Songwriters text-författar tävling och började etablera sig på den nationella festival och folk-scenen, vilket banade väg för debutalbumet Somehow 2015.

Uppföljaren Spades & Roses kom 2017 och med årets album Mint Condition (producerat av Dan Knobler) har hon också fått större spridning via kontraktet med Rounder Records.

Den här kvällen imponerade hon däremot inte för min del iallfall. Caroline har en del bra låtar och texter men de var lite för lika. Tycker hon saknade utstrålningsom scenartist, men så är hon ju tämligen färsk i sammanhanget. Whitten spelade elektriskt gitarr med en Telecaster bakom henne på alla låtar. Samt sjöng stämsång på några. Dessa var nog de bästa. Att det inte var fler än kanske 30 personer i publiken kanske gjorde sitt till att det aldrig riktigt bet tag.

Charlie Whittens egna set däremot gav mersmak. Han började måhända lite stelt men det blev bättre och bättre. Virigina är en toppenlåt och hans lilla gimmick att vissla i slutet av några låtar är charmigt. Starka melodier och han är duktig gitarrist.

Setlist: Caroline Spence (90m) Med tack till Bo Olsson
Long Haul
Angels Or Los Angeles
You Don´t Look So Good (Cocaine)
Slow Dancer
Hotel Amarillo
Who Are You
All The Beds I Made
Heart Of Somebody
Wait On The Wine
Song About A City
Mint Condition
Who´s Gonna Make My Mistakes
ENCORE:
Untitled (Ny Låt) Solo

Setlist Charlie Whitten (30m)

Playwright
I Don´t Want To Be Your Dad
Balance
Since She´s Gone
Out Of This
Virginia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *