Mipso i glimrande bra konsert på Nefertiti – Lördag 16 november 2019

Mipso från North Carolina kom till Nefertiti lördagen 16 november på sin sista spelning för den här Europaturnén. Samspelta skickliga musiker med underbar stämsång. Gruppen som bildades under deras collegetid i Chapel Hill består av Jacob Sharp – mandolin & sång, Wood Robinson – bas & sång, Joseph Terrell – gitarr & sång och Libby Rodenbough – fiol & sång. Plus som senast även en turnétrummis. Liksom ifjol svenskättade Yan Westerlund som hemma i Durham, North Carolina annars har egna bandet Bowerbirds. Han har också turnerat med Basia Bulat.

Mest egna låtar från de senaste albumen Coming Down The Mountain (2017) och Edges Run (2018), men också en cover av Guy Clarks Dublin Blues och Paul Simons Born At The Right Time. Lysande alltihop där deras mest kända låt People Change kanske sticker ut. Ett femte album från gruppen kommer i februari. De har tre verkligt bra leadsångare i bandet, jag uppfattade att det ikväll var fler låtar där Libby sjöng lead än vad som är på deras skivor.

Ett första set på 40 minuter. Andra set på 45 minuter började med tre old timey-låtar. De avslutade även acapella med en skön version av Robyns Call Your Girlfriend. En härlig variation med bluegrass, folk, Americana och poplåtar. Extra kul att det kom närmare 200 personer till klubben. Betydligt fler än när de var här förra året uppe i Pusterviks matsal.

Låtlista med tack till Bo Olsson

Train Down The Line
Down In The Water
Spin Me Round
Never Knew You´re Gone
All Behind Me Now
Marianne
Dublin Blues (Guy Clark)
People Change
Servant To It
2ND SET 45 Min
A Couple Of Acres Greener *
Rocking Chair Blues *
My Burden With Me *
Born At The Right Time (Paul Simon) *
Edges Run
Everyone Knows
Louise
Hurt So Good
ENCORE:
When I´m Gone *
Call Your Girlfriend (Robyn) *
* Alla Sjunger I En Mikrofon

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *