Maceo Parker Band i soul–och funkkonsert på Pustervik – Måndag 18 november 2019

Det var funk- och soulfest av världsklass på Pusterviks Stora Scen måndagen 18 november. Maceo Parker var James Browns saxofonist under lång tid , från 1964-1988 med vissa uppehåll då han bl.a ingick i George Clintons band. Han spelade också en tid med Prince. Sedan 1990-talets början har han drivit eget band och kom nu med ett femmanna-band plus körsångerskan Darliene Parker.

Bandet ikväll bestod av : Greg Boyer – trombon (från Maryland), Will Boulware – keyboards (från New York), Bruno Speight – gitarr, (Spelat med Maceo ända sedan 1992), Rodney «Skeet» Curtis – bas (från Baltimore) och Nikki Glaspie skulle varit på trummor men ikväll en vikarierande.

Maceo är 76 år gammal men verkligt vital. Mer sång än saxofonspelande från Maceo Parker ikväll men han hade även en del fina solon. Som i en duell med trombonisten Greg Boyer. Maceos kusin Darliene fick ett solonummer Stand By Me.

Maceo hyllade Ray Charles

Men det var tyvärr lite hattigt med funknummer som abrubt följdes av ballader. Kanske också väl mycket stopp när Maceo skojade och dessutom presenterade medlemmarna flera gånger om. Gott humör men det gjorde att det blev ryckigt.

Hyllningslåtar till Marvin Gaye och Ray Charles bl. a . Ungefärlig låtlista nedan. Blev 1 tim 45 min inför 420 personer, en hyfsad siffra en måndagkväll mitt i november. Senast Maceo var i Göteborg var det på Taubescenen, Liseberg i augusti 2014. Innan dess Kungstorget 2006 och Nefertiti 1992.

 1. 1999 Intro
 2. Off the Hook
 3. P. Funk (Wants to Get Funked Up)
 4. In Time
 5. Jazz instrumental
 6. Prisoner of Love / Make It Funky (James Brown cover)
 7. My Cherie Amour (instrumentalt)
 8. Uptown Up
 9. Good to Your Earhole
 10. Spanish Harlem
 11. Let´s Get It On (Marvin Gaye)
 12. You Don’t Know Me /That Lucky Old Sun
 13. Stand by Me
 14. Funky Good Time
 15. Put It in the Layaway

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *