Trettondagsblues på Musikens Hus – Lördag 4 januari 2020

Patricia Page & the Prophets var huvudnamn lördagen 4 januari på ett välfyllt Musikens Hus. De var åtta pers på scen med Henrik Pilquist på gitarr, Bengt Bygren keys, Mathias Kündig på bas och Thomas Persson på trummor samt tre på blås; Gunnel Samuelsson på sax, Jakob Sollerman på trombon och Torbjörn Stenson baryton-och tenorsax.

Härligt tryck med i soul/rhythm & blues-låtar som Ride Your Pony, Rock Steady, This Land Is Your Land, Wrote A Song For Everyone, What The People Say och I’d Rather Go Blind. Patricia är röststark som få i Sverige (kanske bästa soulsångerkan vi har) och backades av ett väldigt tight band. Detta var lika bra som senast jag såg dem på Åmåls Blues Fest 2011, det året de fick en Blues Award.

Innan dess en timme med The Kokomo Kings. De bildades 2012 och från 2016 är det Martin Abrahamsson på sång/gitarr. Dessutom sedan starten Magnus Lanshammar på bas, danske Ronni Boysen på gitarr och Daniel Winerö på trummor.

De albumdebuterade 2013 med Artificial Natural, följt av Too Good To Stay Away From år 2017. Deras tredje album Fighting Fire With Gasolin kom under 2019. Det var många låtar från det senare albumet. Under kvällen tror jag det bara var eget material och de lät verkligen bra. Det var faktiskt första gången för min del. Lite old-school blues i stil med Sven Zetterberg och the Fabulous Thunderbirds (minus munspelande).

Ronni, Daniel och Martin
Magnus Landshammar

Nere i Hängmatan spelade Göteborgsbandet Swing Tarturo i två set om ca 30 minuter. En swingmusik med rötter i 20-och 30talet men gjort med lite bluestouch.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *