Avishai Cohen Trio med Göteborgs Symfoniker på Konserthuset – Torsdag 19 januari 2020

Avishai Cohen Trio med Göteborgs Symfoniker kom till Konserthuset torsdag 19 januari. Fullsatt salong med en publik som verkligen var med på noterna. Det öppnade med dryga tio minuter med enbart symfoniorkestern dirigerad av Alexander Hansson. Konserten på ca 110 minuter spelades in för skivutgivning. Jazz mötte klassiskt och det var en fantastisk fin stämning.

Avishai och Mark

Avishai är nu i år ute på en lång världsturné i samband med att han fyller 50 år. De skall spela just 50 konserter i 50 olika länder.

Han har spelat ofta i Göteborg sedan slutet av 00-talet. Flera av deras skivor har spelats in i Nilento-studion i Kållered av Lars Nilsson. Jag såg hans trio – med Shai Maestro på piano – första gången redan 2007 och sedan även på Konserthuset 2011. Senast han spelade i staden var på Nefertiti i februari 2019 ihop med Bohuslän Big Band.

Bland sångnummer Nature Boy och Sometimes I Feel Like A Motherless Child. Vidare flera egna av Avishai men också Thad Jones-kompositionen A Child Is Born. Sista av flera extranummer blev Avishais Emotional Storm i ett arrangemang av Per Ekdahl.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *