Angel Olsen med band imponerade på Pustervik – Tisdag 4 februari 2020

Angel Olsen kom till Pusterviks stora scen tisdagen 4 februari, Backad med sex musiker – fyra tjejer – varav två på stråkar. Senaste albumet All Mirrors (oktober 2019) är ju lite annorlunda musikaliskt och det lyckades hon förmedla med detta band. Underbar ljudbild. Bra tryck när cello och violin fyllde på. Hon presenterade medlemmarna som Emily på bas, Joe på trummor, Paul på gitarr, Alex på violin, en andra Emily på cello och på keyboards/bakgrundssång Nona Marie Invie (känd från sin grupp Dark Dark Dark).

Angel, som nu precis fyllt 33 år, kommer från Missouri men har via Chicago sedan 2013 sitt hem i Asheville, North Carolina. Hon har en mäktig röst och bra egna låtar med fina arrangemang. Precis som de tidigare gångerna på Pusterviks stora scen ( i april 2014 och oktober 2016) slås man av nerven och behärskningen av rösten. Som hon kan tyckas hålla tillbaka och om hon ville skulle kunna ta upp i kraft som självaste Roy Orbison. En sorts klockren röst.

Hon började vid keyboarden men gick sedan till större delen över till gitarr, Mycket folk inne, ca. 720 personer som jublade högt efter låtarna mot slutet, Succé. Blev 1 timma 25 min. Se låtlista nedan

Supportakt var Hand Habits, eg. Meg Duffy från Los Angeles, med två i kompet (bas/trumma). Själv var hon säker sångerska och skicklig elgitarrist också . Hon hade spelat här tidigare med Kevin Morbys band. De gjorde 30 minuter.

Meg Duffy

Låtlista Angel Olsen med tack till Bo Olsson
All Mirrors
Spring
Impasse
Lark
Summer
Tonight
Sister
Shut Up Kiss Me
Sweet Dreams
Forgiven / Forgotten
Windows
Endgame
ENCORE:
Chance

Låtlista Hand Habits
All The While
What Lovers Do
Placeholder
Jessica
Can´t Calm Down
Guardrail

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *