Al Tehler Blues Band i jubileumskonsert på Nefertiti – Fredag 7 februari 2020

Al Tehler firade att det var 50 år sedan han började spela inför publik. Först som pianist därefter mer gitarrist, men senare decenniet återigen lika ofta piano i bl.a sonen Richard Tehlers band.

Nu bara på gitarr i dagens upplaga av Al Tehlers Blues Band denna fredagen 7 februari på Nefertiti. Med fanns Lasse Häggström på sång, Örjan Hill piano, Gunnar Petersson trummor och Conny Sävmo bas. Ett riktigt tight band särskilt bra på jump-boogiestilen. På min fråga till Al vad han har för gitarr blev svaret “Lirar på en Suhr Alt T Pro med F-hål och humbuckers och som stärkare en Suhr Bella Reverb.”

Gästsångare var först den röststarke Sam Vesterberg i två låtar, i andra set kom Ove Rudenvall från Borås in på två låtar i B.B King-stil och det blev lite tyngre blues när Richard Tehler kom in på sång och gitarr och gjorde Crossroads och Red House i slutet.

Lyckad kväll där vi fick möta en av Göteborgs stora bluesambassadörer genom decennnier. Uppskattat var det när Alvar som inledning i andra set drog ett nära tio minuter långt snack om sin karriår. Med mötet av bluesen via John Mayalls Bluesbreakers “Beano”- album med Eric Clapton, till hur han kom igång med egna band, hur han spelade piano med Albert King, spelade på samma festival som B. B King, till åren med i Otis Grands band mm. Personligt och bra grepp.

Sam Vesterberg sjöng två låtar i första set

Låtlista

Blues 4 All (Skriven av Al Tehler) Instrumental

Rock This House

You´re My Pleasure (skriven av Häggström-Tehler)

Three Hours Past Midnight

40 nätter (Sam Vesterberg sång) (Text Sam)

How Many More Years (Sam sång)

After All

Susie Lee

———————————————————————————–

Mac´s Boogie (Instrumental) (Dr.John-låt)

Eveything I Do Is Wrong

Radiates That Charm

Whole lot A Lovin´ (Ove Rudenvall sång)

How Blue Can You Get (Ove sång)

You Mean Nothing To Me Baby (skriven av Häggström-Tehler)

Crossroads (Richard Tehler sång/gitarr)

Red House (Richard sång/gitarr)

Jump, Jive & Well (alla inne på scen)

———————————————————

Free But Bounded (skriven av Häggström-Tehler)

Cold, Cold Feeling


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *