Mikael Ramel Band gjorde succé på Nefertiti – Torsdag 13 februari 2020

Mikael Ramel med sitt fina band kom till Nefertiti torsdagen 13 februari. Med Kenny Håkansson på gitarr, Benna Sörman på trummor, Göran Lagerberg på bas och Mats Öberg på keyboards. Detta var faktiskt första gången Mikael spelade på Nefertiti.

Första halvan med nästan alla låtarna ur albumet Till dej från 1972. Kompletterat med Artificiell Prana som öppnade andra set i en ca 12 min lång version. Dessa nygamla låtar finns nu ute på skiva igen med detta band som har spelat med Mikael i fem-sex år och är så oerhört samspelta.

Solisterna Håkansson och Öberg briljerade. Kenny har emellanåt sina folkmusikdrag vi känner från bl.a Kebnekajse och Mats med sin Zappa- och Stevie Wonder-inspirerade stil kom med massor av fina inlägg. Sörman och Lagerberg fantastiskt följsamma och mitt i allt står Ramel som en “ringmaster” med sin akustiska gitarr. Vi kan också i den här mixen verkligen klart höra hans så fyndiga texter.

Två set på ca. 50 resp. 60 min inför kanske 150 pers. I andra bland toppar låtarna Extra Vagansa och Jag hade fel .

Låtlista

Set 1 Sommarlov , Hör du på, Nå då så, Pengar, 5em-taktarn , Imorron e en ny da, Långt in i naturen

Set 2 Artificiell Prana , Extra Vagansa, Å,Ä o Ö i EU, Jag hade fel ,Gurus att anamma, Håll Takt, Blinde mannen, Lukter runt holken, PS:et ,Flödet ,Toner

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *