Jill Johnson och Liz Rose i avspänd konsert på Stora Teatern – Söndag 16 februari 2020

Fullsatt på denna singer-songwriterkväll i Stora Teatern söndagen 16 februari. Jill Johnson med Liz Rose från Nashville, kompositör på många hits och som skrivit 50 låtar ihop med Jill under de nu 19 år de umgåtts i Nashville. Liz nu på sin första Sverigeturné vid ålder 62 började skriva först vid 40 och har nu fått hits för artister som Taylor Swift, Carrie Underwood och Lee Ann Womack.

Med tremannaband där Göran Eriksson gitarr och banjo är kapellmästare. Patrik Hjerling på bas. Liz och Jill sitter på var sin barstol och det blir en intim fin stämning den här kvällen som ger rättvisa åt deras låtar. Lite avspända mellasnack kring låtskrivandet och teman i texterna

En del i countrystuk men annars mycket mediumtempo i singer/songwriter-stil. Jills röst gör sig alltid bra – i de relativt få lite snabbare numren väligt likt Emmylou Harris – och Liz hade en personlig röst även hon. Rörande i My Apology. Tiden bara flöt iväg och vi fick 1 timma 55 min. som avslutades med Liz låt Girl Crush känd från Little Big Towns version.

Låtlista där Liz kom in på låt tre och sedan fick nästan lika stort utrymme som Jill.

Breakfast in New York (bara Jill)

Nathalie (bara Jill)

Swimmming Alone (Liz)

Tulsa

The Chill

Ex-Husbands (Liz)

I Should Have Left Sooner

We Swore We´d Never

Better Than Me

Grocery Money (Liz)

Sacred Ground (Liz)

Too Late To Be Drinking

While Your Sleeping

Long Beautiful Day

My Apology (Liz)

Love Ain´t Nothin´

Girl Crush (Liz och Jill)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *