GospelbeacH i toppform på Pusterviks stora scen – Lördag 22 februari 2019

GospelbeacH från Los Angeles med Brent Rademaker i spetsen kom till Pustervik lördagen 22 februari. Tredje gången gillt efter spelningar på samma scen 2017 och 2018. Nu med Matt Hill på gitarr och Joe Niemann på keys samt basist och trummis.

Americana (eller möjligen som de ofta beskrivs pyschedelic powerpop) som bäst med drag av the Jayhawks, Tom Petty och mycket av Kalifornien 1969. Gruppens debutalbum Pacific Surf Line från 2015 var folkrock med lena The Byrds-harmonier och country-rock i Gram Parsons och Chris Hillmans anda. Uppföljaren Another Summer of Love från 2018 var mer klassisk Kalifornisk 70s rock och powerpop.

I kväll fick vi många låtar från aktuella Let It Burn från ifjol. Det är ett album fyllt av melodiösa låtar med sköna harmonier. Bland de bästa nu var titellåten samt Baby (It´s Your Fault) och framförallt en knäckande bra version av Bad Habits. Plus för basist och trummis som var så följsamma. Brent en stark ledare med avspänt mellansnack. Ett fint inslag var när såväl huvudband som förband förenades i Dylans You Ain´t Going Nowhere.

Matt Hill på gitarr, Brent Rademaker och Joe Niemann på keys.

Förband Vincent Vensal imponerade med sin retrorock på sina fyrtio minuter. Vincent bra vokalist och gitarrist. Skicklig gitarrist Filiph Englund. Johan Håkansson på trummor, två musiker från Magna Mater;
Jonatan Karlsson på keyboard/backing vocals och Sebastian Sandoval på bas/backing vocals samt ännu en keyboardist Benjamin.

Filiph Englund och Vincent Vensal

Vincent är verkligen en låtskrivarbegåvning, sångare och gitarrist och han tillhör samma scen som på senare år fått fram namn som Slowgold, Arvid Nero och Orkan. Han har tidigare synts som en av frontfigurerna i neo-psychedeliska Magna Mater och som gitarrist och sångare i albumaktuella Hollow Ship.

Vincent Vensal band
Vincent Vensal Band och GospelbeacH i You Ain´t Going Nowhere
GospelbeacH

Låtlista GospelbeacH med tack till Bo Olsson

————————————————————————-
Sunshine Skyway
Strange Days
Dark Angel
Hangin´ On
Bad Habits
Kathleen
In The Desert
Let It Burn
California Steamer
Mick Jones
ENCORE:
Baby (It´s All your Fault)
You Ain´t Going Nowhere (B. Dylan) (med Vincent Vensal Band)
En tyst minut för Neal Casal
Freeway To The Canyon
Fighter
I´m So High

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *