Shirley Clamp med lyckad show på Lorensbergsteatern – 20 februari 2020

Shirley Clamp med femmannaband kom till Göteborg lördagen 29 februari. Urpremiär hade den här showen hon kallat ” Nästan 20 år på scen om man avrundar uppåt” på Maximteatern i Stockholm i november förra året. Hon räknar att hon började sin karriär 1997 så nu återstår då egentligen tre år till det verkliga 20-årsjubileumet.

En sorts krogshow detta med en röd tråd i hennes många humoristiska prator med nedslag av upp- och nedgångar i livet och karriären. Från uppväxten i Viskafors utanför Borås till flytten till Stockholm och steget in i musikbranschen. Självironiskt och roligt om än säkert inte allt är helt sant. Men bra och fräckt levererat. En imponerande röst har hon förstås också och här får hon visa sin mångsidighet som gör henne till lite av Sveriges Bette Midler. Eget manus med utmärkt regi av unge William Spetz.

Vi fick förstås de egna hitlåtarna (som Min kärlek och Att älska dig), men också låtar som I Will Always Love You, A Natural Woman, Den jag älskar.. (danska hitlåten på svenska) och Fragile, den senare med både svensk och engelsk text gjord i duett med basisten.

Tight och bra band men så har hon också haft i stort sett samma musiker med sig i närmare 15 år med bl.a kapellmästaren Joakim Niehoff på keyboards. Övriga i bandet var Jan Carlsson på gitarr, Mathias Garnås på bas, Petra Garnås på körsång och Fredric Österlund på trummor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *