The Cadillac Three och Austin Jenckes kom till Pusterviks stora scen

Tunga Cadillac Three från Nashville i Göteborg för första gången. På Pusterviks stora scen tisdagen 3 mars 2020. Tyvärr med ganska liten publik på cirka 200 personer som dock skapade ett bra tryck efterhand.

De hade spelat i Stockholm på Slaktkyrkan dagen innan. I Sverige annars senast på Kägelbanan i Stockholm i november 2018 och innan dess 2014 som öppnare för Eric Church. Sedan det själv-betitlade debutalbumet 2013 har de gjort sig ett namn främst som live-akt. Sångaren Jaren har även bidragit till list-hits för andra artister, som bland annat Keith Urban, Tim McGraw och Jake Owen

Jaren Johnston

Bandet består av sångaren och gitarristen Jaren Johnston, keyboardist/pedal steel//basisten Kelby Ray och trummisen Neil Mason. De lät tighta värre, sammansvetsade som de är då de spelat ihop sedan tonåren. De kallar sin stil Country fuzz vilket också är namnet på deras album från i år, deras sammantaget femte. Sydstatsrock med mer av hårdrock än t.ex The Allman Brothers Band. Countryrock kan man möjligen kalla det på några få låtar där pedal steel hördes mer.

Annars mycket gitarrdominerat med skicklige Jaren. Ljudbilden lite för grötig då texterna inte gick fram särskilt bra. Vi fick stor del av låtarna från senaste plattan och det var frapperande hur korta låtar de hade. Inga särskilt långa solon förutom när Jaren gick ut bland oss i publiken efter ca en timma. Han var också helt ensam på ett nummer.

Summa summarum inte riktigt som på skivorna med ett hårdare sound live. Skön attityd och bra melodiskt men kanske lite enahanda. De körde i 80 minuter

Kelby Ray

Support var enormt röststarke Austin Jenckes, ursp. från Seattle-området men sedan 2012 bosatt i Nashville. Han hade två akustiska gitarrer som han verkligen slog an hårt på. Bra egna låtar samt en Lynyrd Skynyrd-låt under 40 minuter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *