Bo Kaspers Orkester i finfin konsert på Lorensbergsteatern

En soulfylld kväll på Lorensbergsteatern 5 mars med de fyra i Bo Kaspers Orkester (Bo Sundström sång, Fredrik Dahl på trummor, Micke Malmgren på bas och Mats Schubert på piano) förstärkta med två blåsare (Jonne Bentlöv/Björn Jansson), en gitarrist (Robert Östlund), en percussionist/körsångare (Pablo Cepeda) plus Ida Sand som körsångerska. Vad jag förstår samma musiker som spelade med dem i krogshowen “Allt ljus på mig” på Rondo hela hösten 2017.

Denna konsertturné kallar de “23.55 – Hjärtat håller takten” efter titeln (23.55) på deras färska album (12;e studioalbumet) som drar mycket åt svängig soulmusik. Det är fullt drag med högt tempo den första halvtimman med fyra nummer ur nya albumet. Däreter strippas det ned med “Brev” med enbart Bo och Fredrik i Simon & Garfunkelstil.

Efter detta nära en halvtimma med enbart de fyra i kärngruppen och här får vi många fina låtar från äldre skivor. Med hela bandet innan det blir fler soulstänkta låtar från senaste skivan. Stämningen är hög bland publiken och det kulminerar med de mest populära låtarna “Allt ljus på mig” och “Vi kommer aldrig att dö”.

Bo Kaspers Orkester har sedan länge en alldeles egen stil inom svensk populärmusik. Pop med jazztouch, soul och kubanska inslag framfört av ett verkligt sammansvetsat band. Med en sångare som har en härlig timing och verkligen har förmågan att få de ofta kluriga vardagsrealistiska texterna att nå fram.

Detta var den första av fyra kvällar. En timma 40 minuter i ett set.

Låtlista: 1. Gud ger ingen allt 2. Det rullar på 3. Vill du dansa 4. I baren 5. Nu blev det dumt igen 6. Semester 7. Brev 8. Dansa på min grav 9. Medley: Köpenhamn/ Undantag 10. Cigarett (request) 11. Mindre smakar mer 12. Finaste 13. Det smartaste jag gjort 14. Allt ljus på mig 15. Diskotek 16. Min kärlek 17. Den sista resan

Extranummer 18. En sländas andetag 19. Vi kommer aldrig att dö 20. Nu ska jag gå

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *