Bob Dylan med ny låt – Tisdag 7 april 2020

Bob Dylans senaste alster Murder Most Foul är hans längsta låt någonsin med sina nära 17 minuter. Det var hela åtta år sedan han gav ut något nyskrivet, albumet Tempest. Jag lyssnade på den i lördags via Spotify och Dylan får en verkligen att spänna öronen den här gången. Ett enkelt men effektivt komp men han fick min hela uppmärksamhet redan från start, en text sprängfylld med referenser.

Minsann spelades Dylan-låten sedan i söndags på BBC Radio 6 i Cerys Matthews fina show Cerys On 6 och jag satt som förhäxad även lyssning två. Vill du höra den mest varierade och inspirerande av radioshower så rekommenderas Cerys on 6. Sänds söndagar kl 12-15 på BBC 6 och finns förstås för webblyssning när som helst. Vi minns Cerys som sångerska i walesiska gruppen Catatonia vilka hade stora framgångar på 90-talet.

Numera är det mest radio för den nu snart 51-åriga Cerys (född 11 april 1969). Hon leder också med bravur en bluesshow på BBC Radio 2 på måndagar kl. 22-23. Där hon för bara något år sedan ersatte Paul Jones, den forne Manfred Mann-sångaren som ledde bluesshowen i många decennier,

Idag kom det ett dödsbud från USA gällande producent Hal Willner. Han avled i måndags vid 64 års ålder i sviterna av corona. En man med oerhört bra musiksmak, tillsammans med Lorne Michaels låg han bakom Saturday Night Lives musik ända sedan 80-talets början. Hal har också med suverän fingertoppskänsla sammansatt en rad tema-album där jag tror jag har alla i min skivsamling.

Den första var Amarcord Nino Rota (1981), de mest kända är Lost in the Stars: The Music of Kurt Weill (1985) och Stay Awake: Various Interpretations of Music from Vintage Disney Films (1988). Den följdes av Weird Nightmare: Meditations on Mingus (1992) men min verkliga favorit är dubbelalbumet That´s The Way I Feel Now- A Tribute To Thelonious Monk från 1984. Med bl.a några spår från medlemmar i NRBQ där Terry Adams får visa klassen.

Hal Willner producerade även album med Marianne Faithfull, Lou Reed, Laurie Anderson och Lucinda Williams.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *