Jamie Cullum och Marc Rileys BBC-shower – Annandag påsk – Måndag 13 april 2020

En dag med mycket radiolyssnande. Har ju skrivit om hur bra BBC Radio 6 Music är. Men vissa program på BBC Radio 2 måste ju också nämnas. Har tidigare plussat för Johnnie Walkers tvåtimmarsshow Sounds of the 70s på söndagseftermiddagar och Cerys Blues Show måndagar med den sena tiden 23-00. Tisdagar samma tid 23-00 är det också lyssningsvärt värre med The Jazz Show.

Jamie Cullum är värd och han har varit programledare i hela tio år numera. Ung som han är denne firade brittiske jazzsångaren/pianisten och låtskrivaren, född augusti 1979, är han alltså redan en veteran i radiosammanhang och han har bra koll på all jazz, ny som äldre. Jamie gjorde förra veckan en återblick på några höjdpunkter under de tio åren. Möten med ex. Cleo Laine och Ramsey Lewis.

https://www.bbc.co.uk/sounds/play/m000h1r6

På BBC Radio 6 lyssnade jag idag på slutet av Marc Rileys show

Sista halvtimman varje vecka i sin show klockan 20-22 har han alltid besök av Rob Hughes i ett segment han kallar The Parallel Universe. De bläddrar i ett äldre musikmagasin och idag hade de tagit fram ett exemplar av Sounds från 1974. Låtar från tiden och ett skönt snack dem emellan när de läser bland artiklar och annonser ur tidningen.

https://www.bbc.co.uk/programmes/m000h7tq

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *