Homeland och True Detective i SVT – Tisdag 21 april 2020

Tv-serier får bli temat i dagens text. Igår gick näst sista av avsnittet Homeland. Åttonde säsongen och jag har gillat den mycket, men längre kan den inte fortsätta i samma spår. Skall bli rysligt spännande avslutning nästa vecka. Claire Danes och Mandy Patinkin imponerande skådisar genom alla dessa år. Summa summarum kommer den nog med i lägre delen av Top 10 av tv-serier för mig.

På SVT idag avsnitt två av säsong tre för True Detective. Skapad av Nic Pizzolatto är den snillrikt gjord med sina tre tidsplan. Den första säsongen av denna serie var ju mäkta imponerande. Härliga miljöer, skönt tempo och ett härligt samspel mellan poliserna Matthew McConaughey och Woody Harrelson. Säsong två var en stor besvikelse, för mycket våld och storstadsmiljön passade inte. Colin Farrell bra i den dock.

Woody Harrelson och Matthw McConaughey

Nu för tredje säsongen tillbaka till sydstaterna och med en av sin generations bästa skådespelare Mahershala Ali. Säsong två var i stort sett bortkastad tid. Denna säsong verkar klart bättre so far.

Mahershla Ali

På Netflix har jag idag sett sista avsnittet av säsong 5 av Better Call Saul. Den är så snyggt filmad och överlag en av de bättre serierna du kan se från de senaste åren. En sista säsong skall spelas in i år för sändning 2021. Därefter kommer tidskapseln ikapp det som sedan blev Breaking Bad. Då blir det väl till att se om den. Båda lysande serier som jag rekommendera alla. Vince Gilligan och Peter Gould heter männen bakom dessa. Smått genialiska manusförfattare.

Ozark har jag också följt och där fick vi hela säsong tre på en gång nu i april. Fascinerande story som tar oförutsägbara vändningar hela tiden och utsökta miljöer, Jason Bateman och Laura Linney är sensationellt bra skådisar och Julia Garner som Ruth väl värd den Emmy för bästa biroll hon fick nyligen. Varje scen Julia spelar fullkomligt lyser.

Sedan är det förstås lite tröttsamt att bägge de senare serierna har mexikanska karteller som bärande manusidé.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *