Jazzmusiker avlidna i Covid-19 – Onsdag 22 april 2020

Den senaste tiden har vi drabbats av en del förluster i musikbranschen där Covid-19 har varit dödsorsak. Bl.a John Prine och Joe Diffie inom countrymusiken och ett större antal i jazzfältet.

Lee Konitz

Senast nu saxofonisten och kompositören Lee Konitz (bild ovan). En ofta sedd gäst på svenska scener. Han kom till Konserthuset i Göteborg redan 1951 och därefter bland många spelningar. En ihop med Bengt Hallberg på Nefertiti 1981. Jag hade turen att höra honom i Norrköping på Nya Strömmen 1983, samma ställe där jag såg Chet Baker 1984. Konitz var 92 år gammal när han avled i New York 15 april.

Wallace Roney

Wallace Roney,59. Trumpetare som spelat tillsammans med storheter som Miles Davis och Art Blakey under sin fyra decennier långa karriär. Den 31 mars avled han i sviterna av covid-19.

Äldre jazzmusiker också nu avlidna ;

Manu Dibango, 86 , Kamerunfödd afrojazz-saxofonist. Känd bl.a för hitlåten Soul Makossa från 1973.

Manu Dibango

Mike Longo, 83, pianist och känd för sitt samarbete med Dizzy Gillespie.

Ellis Marsalis Jr, 85. Pianist och musiklärare. Något av en patriark i en berömd musikerfamilj från New Orleans. Fader till Wynton och Branford Marsalis.

Ellis Marsalis Jr.

Bucky Pizzarelli, 94, jazzgitarrist som spelat med giganter som Benny Goodman och Stéphane Grappelli, Hans söner John och Martin Pizzarelli är också kända jazzmusiker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *