The Savage Rose får lång artikel i Hifi & Musik – Måndag 27 april – 2020

The Savage Rose är bandet för dagen. Läste i april-numret av Hifi & Musik en fin artikel om det danska bandet. Av Bengt Eriksson i sin serie Erikssons grammofonarkiv. Denne flitige skribent har ju verkligen ett långt perspektiv och kan sina saker. Strålande läsning.

Sångerskan Annisette Koppel är idag den enda som är kvar från originalsättningen på 60-talet. Att hon höll så bra än idag fick jag ju själv uppleva den 16 mars på Pustervik. Sorgligt nog är det den nu senaste konsert jag sett. Brukar ju snitta på tre-fyra per vecka annars så här års,

Kör här en repris på min artikel om detta fina danska band.

Det var en dansk dynamitshow vi fick fredag 6 mars på Pustervik. Äntligen fick jag höra detta legendariska band igen. Roskilde 1974 senast. Annisette Koppel och The Savage Rose har vad jag vet inte spelat i Göteborg sedan mitten av 70-talet. Ett unikt band som bildades i Köpenhamn 1967 av bl.a en 19-årig Annisette Hansen. Låtarna skrevs i regel av bröderna Anders och Thomas Koppel och Annisette gifte sig med den senare.

The Savage Rose skivor åren 1968-74 fick en stor internationell spridning och de har med jämna mellanrum gett ut fina skivor genom åren. Till dags dato är det 25 album.

Men det är ändå smått sensationellt att de ännu existerar som grupp. Sedan Thomas Koppels död 2006 är det bara Annisette kvar från de gyllene åren från men det band hon hade med sig var samspelta. Annisettes röst ännu enorm och hon var en scenpersonlighet med stor inlevelse.

Dottern Naja Rosa Koppel som var en av körtjejerna har varit med sedan 1996. Najas man Anders Holm, fast medlem sedan 2007, utmärkte sig som trummis och Frank Hasselstroem på keyboards/blås härlig att höra. Dan Hemmer på hammondorgel likaså. Las Nissen på gitarr känd från många år på turnéer och skivor ihop med Povl Dissing. Las fru Amina Carsce Nissen på kör.

Funksouligt och rockigt blandat med några ballader. Först ett set på 47 minuter. Andra set 60 min. Saknade Long Before I Was Born. Sista låt innan extranumret What Do You Do Now? en höjdare. Wild Child, Homeless, Black Angel och Dear Little Mother andra toppar. Succe’ inför knappa 300 personer.

Låtlista med tack till Bo Olsson

Moonchild Dream
I Hear Them Coming
Harassing
Wild Child
Homeless
Black Angel
A Girl I Knew
Your Daily Gift

————————————————————–
Byen Vågner – Instrumental
Happy Day Angel
The Storm
Screams Of Captured Birds
The Messenger
Dear Little Mother
Monolog – Annisette (på danska i ca 3-4 minuter)
What Do You Do Now?
ENCORE:
Freedom Of Love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *