Willie Nelson 87 år idag – Onsdag 29 april 2020

Dagens gratulationer går till Willie Nelson på sin 87 årsdag. En sanslöst produktiv herre upp i åren. En amerikansk nationalhjälte som betytt oerhört mycket för countrymusiken.

Willie är snart aktuell med sitt 70:e album, First Rose Of The Spring. Det skulle ha kommit ut i april men är nu planerat för utgivning 3 juli. Förra årets album Ride Me Back Home gav honom en Grammy för Best Country solo performance. En legend inom countrymusiken som jag såg första gången i Globen med gruppen Highwaymen 1992. Sedan var jag även på Cirkus i Stockholm 1994 när han gjorde egen konsert med sitt band Family.

Wilie och Lukas Nelson

Willies son Lukas Nelson, född 25 dec 1988, har förresten något stort på gång. Hans senaste skiva är fantastiskt bra. Lukas har ju gruppen Promises Of The Real som bl.a. kompade Neil Young på konsert i Dalhalla 2016.

Första spelningen i Sverige för Willie var när han ihop med Waylon Jennings kom till Konserthusen i Göteborg och Stockholm i september 1970. Därefter dröjde det faktiskt till 1992, då ihop med Waylon, Johnny Cash och Kris Kristofferson i Highwaymen. Jag missade Willie på Cirkus 2010 liksom i Malmö 2002.

Dödsbud idag för författaren Maj Sjöwall. Känd för sina banbrytande deckare skrivna ihop med maken Per Wahlöö åren 1965-75 .Hon blev 84 år,

En egen Wikipedia-text om mig blev i dag en verklighet tack vare god hjälp från sonen Marc Jungermann.

https://sv.wikipedia.org/wiki/Leif_Wivatt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *