Kulturdagbok – Måndag 4 maj 2020

The Stranglers keyboardist Dave Greenfield avliden 71 år gammal i coronasviter. Dave hade ett underbart sound och jag har alla deras album från debuten 1977 fram till den som heter 10 och kom 1990. Som det skrivs här i NME så var det Daves orgelspel som gjorde dem så unika i sitt sound.

Själv fick jag se The Stranglers på Wembley 1979 som förband till The Who och AC/DC samt vid enda Göteborgsbesöket på Kåren 1985.

Även Bob Lander, sångare och gitarrist i The Spotnicks är avliden. Han blev 78 år. Får återkomma med en text om honom

Idag var det lilla julafton för oss tidskriftsälskare. Det blev en hel drös inköpt till halva priset på Pressbyråns dag och jag får återkomma med några tankar om vissa av dem. Det kommer ta sin tid plöja igenom dessa samtidigt som nya Uncut och Mojo också inhandlats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *