Phil May från the Pretty Things avliden – Fredag 15 maj 2020

Phil May, sångaren i the Pretty Things har avlidit idag 75 år gammal. Han dog efter att komplikationer uppstått vid en höftoperation som uppkom vid en cykelolycka i Norfolk,England i veckan.

Phil var med att starta den legendariska R&B-gruppen the Pretty things 1963 och med vissa uppehåll höll han ihop med gitarristen Dick Taylor igång gruppen fram tills december 2018. Deras farväl-konsert på klubben Indigo 2 i London filmades och kom ifjol ut på DVD och CD. Bland gäster fanns Van Morrison och David Gilmour.

Själv såg jag gruppen så sent som i november 2018 på Musikens Hus i Göteborg, Jag stod en meter från Phil och det var en helt underbar musikkväll. Imponerade bra var han som frontman. Trots att han sedan ett tag hade haft problem med lungemfysem.

Nedan texten jag skrev i min blogg efter giget 8 november 2018

The Pretty Things kom till Musikens Hus och gjorde oss fans saliga

Legendariska Pretty Things från London kom till Musikens Hus torsdagen 8 november. De är än idag ett bra band och tunga värre med sin mix av psychedelic rock och r&b. Många R&B -covers, några låtar ur SF Sorrow och de egna 60-tals-låtarna. De tre slut-låtarna L.S.D, Rosalyn och Road Runner fantastiska. Runt 95 minuters konsert inför ca 250 personer.

Dick Taylor på gitarr helt enormt bra ännu och Phil May på sång håller verkligen stilen. Båda har varit med sedan 1963. Trist att de nu skall sluta turnera ,men så är de 75 resp. 74 år gamla också. Övriga i bandet inte att förglömma. Följsamme Frank Holland på gitarr/munspel (medlem sedan 1988), Jack Greenwood på trummor och George Woosey på bas. De senare rena ungtuppar på runt 25-30 år men har visst spelat i bandet i cirka tio år vardera. Tight värre.

Det blev andra gången jag såg gruppen. Första var på legendariska Dojan på Vallgatan 1986. Det var ju ingen riktigt bra scen, men de var bra förstås och kanske var vi 50-75 personer där den gången.  

Låtlista med tack till Bo Olsson ——————————————————–

Mr. Evasion
Honey I Need
Mama Keep Your Big Mouth Shut (Bo Diddley)
Big Boss Man (Jimmy Reed)
The Same Sun
Alexander (Electric Banana)
Defecting Grey
SF SORROW (3 Songs)
SF Sorrow Is Born
She Says Good Morning
I See You
ACOUSTIC BLUES SET (3 Songs)
I Can´t Be Satisfied (Muddy Waters)
Come On In My Kitchen (Robert Johnson)
Little Red Rooster (Howlin´ Wolf)
You Can´t Judge A Book By The Cover (Bo Diddley)
Come See Me
Don´t Bring Me Down
Mona/Pretty Thing/Who Do You Love (Bo Diddley)
/ I Wish You Would (Billy Boy Arnold) / Mona
Midnight To Six Man
L.S.D. Psychedelic version 10 Min
ENCORE:
Rosalyn
Road Runner (Bo Diddley)

the Pretty Things 60-tal

Astrid Kirchherr, tyskan som blev vän med the Beatles i Hamburg tidigt 60-tal har avlidit den 12 maj, några dagar innan hon skulle fyllt 82 år. Känd för att ha influerat Beatles imagemässigt, för att ha varit flickvän till basisten Stu Sutcliffe och hon var den första att fotografera the Beatles på ett konstnärligt sätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *