Om Bluespodden – Lördag 16 maj 2020

Bluespodden kom med nytt avsnitt idag. Tätt inpå det förra som hade en Ray Charles-tema. Den här gången var det en stor del kring amerikanske bluesmannen Barrelhouse Chuck (1958-2016).

Chuck var pianist, sångare och låtskrivare och främst verksam i Chicago där han spelade med allt och alla fram till sin död. Han spelade de sista tio år en hel del i Sverige och då alltid med Tommy Mobergs band Trickbag. Tyvärr missade jag att se Chuck live. Det blev bara två gånger i Göteborg vad jag vet. För när han skulle spelat på Åmåls Blues Fest 2011 hade han tvingats avbryta en turné där han dock tidigare varit med på Stora Teatern i Göteborg. Han spelade ytterligare en gång i Göteborg på Nefertiti den 1 november 2014.

Lisa Lystam Family Band, Eva & The Blue Boys i Borås

Kul avslutning på Bluespodden då vi fick höra Eva & the Blue Boys i en hel låt. Programledaren Fredrik “Skanky” Karlsson hade sett gruppen i Borås på klubben Cookin´där han också spelade i Lisa Lystams Family Band. Sångerskan Eva Karlefjärd är en gammal bekant från Åmål precis som jag, men bosatt i Göteborg och sedan ett tag nu har hon med sitt bluesband arbetat sig upp till allt större publik för varje år. De vann publikens pris i Mönsterås ifjol och skulle ha spelat på den festivalen i år också.

https://poddtoppen.se/podcast/1327996117/bluespodden

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *