Pete Townshend 75 år idag – Tisdag 19 maj 2020

Pete Townshend gratulerar vi idag på 75-årsdagen. Ännu igång med sin grupp The Who. Ett band som jag har med i min egna topp 10 av alla grupper genom tiderna. I december kom deras album betitlat WHO, det första på hela 13 år. Omslaget designat av ingen mindre än Peter Blake, mannen bakom bl.a Sgt Pepper-omslaget.

Vilken låtskrivare han är Pete och Roger Daltrey är nog den av alla sångare med bakgrund i 60-talet som hållit sin röst bäst i trim. Första singeln var Ball And Chain. Imponerande.

Pete och Roger känner sig inte färdiga med gruppen ännu. De hade tänkt turnera i år, men har nu istället bokat hela mars 2021 för turné. Med start i Dublin 5 mars blir det också bl.a två spelningar i London; Royal Albert Hall 20 mars och två dagar senare på Wembley Arena.

Det var just på Wembley jag såg the Who för första och tyvärr enda gången. Kenney Jones hade ersatt den 1978 avlidne Keith Moon bakom trummorna. De var förstås riktigt bra även då, men vad synd jag aldrig fick höra Moon live. Det har inte blivit av att jag kommit till Stockholm de gånger gruppen spelat där under de senaste decennierna. Med bl.a Zak Starkey på trummor och Petes väldigt mycket yngre broder Simon Townshend (född 1960) på kompgitarr och bakgrundssång. En plats han fick redan 1996. Dessa två är med även på turnén nästa år kompletterade med Jon Button på bas och Loren Gold på keyboards.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *