Uncut med nytt nummer – Tisdag 2 juni 2020

Uncuts nya nummer inskaffat, En tidning som levererar som vanligt. Helt oumbärligt magasin sedan starten på 90-talet. Dess förste chefredaktör Allan Jones är en stor favorit bland skribenter. Han har sedan många år stigit åt sidan men skriver recensioner och annat med jämna mellanrum, I detta senaste recenserar han Pretenders nya album. Michael Bonner är chefredaktör numera.

Bob Marley-artikeln på 12 sidor handlar om året 1977, det år Bob bodde i London efter att ha utsatts för ett mordattentat hemma i Kingston, Jamaica i december 1976. Med sina Wailers i kompet gav han det året ut två av sina bästa album Exodus och Kaya och gjorde en stor turné. Jag såg dem när de spelade i Scandinavium i maj 1977. Rejält försenade kom gruppen in på scen, men det var värt väntan.

John Prine hyllas med en lång härlig artikel skriven av Rob Hughes. Riktigt bra skriven. Sju sidor.

Courtney Marie Andrews, Sparks och Marc Bolan får också långa artiklar. En intervju med Captain Beefheart från NME 1980 repriseras.

Fint att Nicole Atkins får så stort utrymme. Fyra sidor med en sida intervju angående hennes nya album Italian Ice. Nicole är en stor favorit och jag har sett henne två gånger på Pustervik, augusti 2018 och april 2019. Missade dock när hon var på lilla Holy Moly 1/9 2019.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *