Tom Jones 80 år idag – Söndag 7 juni 2020

Sir Tom Jones – 80 år idag. Adlad 2006 redan och med en lång karriär som vi ännu inte sett slutet av. Han var bokad för Liseberg nu den 6 augusti. Detta är nu liksom spelningen på Gröna Lund ombokat till sommaren 2021.

Genombrottet kom med It´s Not Unusual 1965. En röst som imponerade direkt på mig. Han gjorde ju också countrylåtar på ett bra sätt med bl.a den allra bästa versionen av Green Green Grass Of Home. I samlingen hemma finns nu hela 25 LP med mannen, de sex första ser du på bilden här.

Tom Jones har gett konserter tämligen ofta i Sverige, senast på Dalhalla 2012 och på Gröna Lund 2014. Själv såg jag honom på Scandinavium 2003. Han hade då framträtt just på samma ställe åren 1995,1997 och 2000. Samt på Lisebergshallen 1990. Fattar inte hur jag kunde missat så många livekonserter med honom.

BBC har gjort specialprogram om Tom Jones den här veckan. bl.a har Cerys Matthews, som också är från Wales, intervjuat honom. Del 1 sändes ikväll och del 2 kommer nästa vecka. 55 härliga minuter var det ikväll där Tom får gott om tid att berätta om sina influenser.

https://www.bbc.co.uk/programmes/p08fjzrx

https://www.bbc.co.uk/programmes/m000jtcd

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *