Kraftwerk i ny tidning och Bonnie Pointer avliden – Måndag 8 juni 2020

Bonnie Pointer avled idag. I en ålder av 69 år. The Pointer Sisters var en favoritgrupp när de låg på Blue Thumb-etiketten. Det var fem album från 1973-77. Sedan är de bra även på Planet 1978-83 men blir väl lite urvattnat kommersiella när de kommer till RCA 1985. Bonnie lämnade dock gruppen redan 1978 för en solokarriär. Systern June dog redan 2006.

The Pointer Sisters. Ruth, Anita, Bonnie och June

Uncuts The Ultimate Music Guide ute med nytt nummer. Nu med 122 sidor om Kraftwerk. Det blir som en hel bok och som med de flesta utgåvor i den här serien är det oumbärligt att ha den i bokhyllan.

Idén med att ha nyskrivet om albumen mixat med originalartiklar ur NME och MM från tiden är genial. Ovan en artikel från 19 april 1975 i Melody Maker skriven av förträfflige Chris Charlesworth. Nedan två av de fyra sidor David Quantick skrivit i nutid om albumet Trans-Europe Express från 1977. John Lewis breder också ut sig över fyra sidor i sin recension av Tour de France-albumet från 2003.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *