Jefferson med nytt nummer och Cerys Blueshow på BBC – Tisdag 16 juni 2020

Blueskväll. Idag kom nytt nummer av Jefferson. Matigt på hela 68 sidor. Har denna tidning grundad 1968 någonsin varit bättre? Snygg layout. Bra texter. Fina foton. En av bluesvärldens idag allra största Robert Cray får fyra sidor och omslaget.

Svenske Robert Lighthouse är lite av en doldis även om vi är många som genom åren sett honom på mindre spelställen och festivaler. Han får här stort utrymme på hela fyra sidor. Clas Yngström är ny kolumnist och ger på sin sida bra tips kring vad man kan göra som bluesdiggare i karantän,

Kul läsa om nu 91-årige gitarristen Jimmy Johnson i lång intervju gjord 2018, hela fem sidor. Jimmy som var så flitig gäst i Göteborg i slutet av 60-talet och en bit in på 70-talet, men som på senare decennier inte turnerat här och lite glömts bort.

Lyssnade sedan på gårdagskvällen Blues show i BBC 2 med Cerys Matthews, Den sänds ju numera midnatt måndag och kör den hellre i repris dagen efter.

Cerys Matthews

Cerys hade som gäst David Freeman som skrivit ny bok Blues People. Han spelade och talade bl.a om Bessie Smith. Underbart också att höra liten kort intervju med Blind Willie McTell och vi fick hela Bob Dylans låt Blind Willie McTell. En av Bobs allra bästa inspelningar. Även låtar med Taj Mahal, Big Mama Thornton, Fenton Robinson och Lee Dorsey mm. Allra sist Rory Gallagher. Mumma.

https://www.bbc.co.uk/sounds/play/m000k2k7

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *