Dolly Parton i SVT – Lördag 20 juni 2020

Dolly Parton i en show på bästa sändningstid i SVT ikväll. Inte fel även om många av hennes låtar börjar bli lite uttjatade, Det här programmet var inspelat i oktober 2019. Celebrerande att det var 1969 Dolly blev invald som medlem i Grand Ole Opry. Den legendariska radioshowen som sänts varje lördag sedan november 1925.

Showen var förstås glittrigt amerikansk i sitt upplägg, men många bra gäster fick vi. Emmylou Harris i “To Daddy”. Dierks Bentley gjorde en fin “Old Flames”, Margo Price imponerade med en soulfylld “The Seeker” Chris Janson var skön i “Muleskinner Blues”. Höjdpunkt var nog annars Hank Williams Jr. med vasst band när han vävde ihop pappans “Move It On Over” och “Mind Your Own Business”. Fint höra banjoisten Buck Trent, som spelat med Bill Monroe och länge med Porter Wagoner i i dennes kompgrupp the Wagon Masters. Låten “The Carroll County Accident” där han kompade Dolly var nog hennes bästa insats under showen,

Dolly med Buck Trent

Här i länken nedan är showen som klockade.in på 1 timma 22 minuter. I USA var den två timmar, men då var nog reklam inräknat. Men det kändes som om det vad gäller Hank Williams Jr. klipptes bort en låt.

https://www.svtplay.se/video/26987513/dolly-parton-50-ar-pa-scen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *