Om Netflix-serien The Eddy- Onsdag 24 juni 2020

The Eddy är en Netflix-serie jag nu kommit igång med. En intressant serie inte minst för dess miljöer i Paris med en jazzklubb i centrum. En hel del livemusik från denna klubb med just namnet The Eddy. Jag får här klart längtan efter att vår egna fina jazzklubb Nefertiti skall öppna igen.

André Holland

I huvudrollen ser vi André Holland, känd för kritikerrosade insatser i långfilmerna Selma och Moonlight. Här är han lysande som den amerikanske jazzmusikern Elliot i exil i Frankrike.

Joanna Kulig

Polskan Joanna Kulig, som vi minns från Cold War, har en passande roll som neurotisk sångerska. En övertygande bra insats som Elliots dotter gör Amandla Stenberg.

Amandla Stenberg

Leila Bekhti och Tahar Rahim är två av Frankrikes allra bästa skådespelare idag. De är ett par privat och det blixtrar om scenerna dem emellan.

Själva filmstilen rimmar bra med den myckna jazzmusiken vi hör. Det är olika regissörer, de första två avsnitten är signerade Damien Chazelle, som vann en Oscar för regin till La La Land 2016 och kan det här med musikalfilm.

Damien Chazelle

The Eddy är på åtta avsnitt och är nog bara tänkt en säsong. Alla avsnitt ligger ute nu. Rekommenderas varmt för alla som gillar jazzmusik.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *