Pete Carr till minne – Måndag 29 juni 2020

Gitarristen Pete Carr avliden den 27 juni. 70 år gammal. Han var en legendarisk musiker associerad med Muscle Shoals-soundet där han från 1966 var ledande gitarrist på otaliga inspelningar i såväl FAME Recording Studio i Muscle Shoals, Alabama som i Muscle Shoals Sound Studio i Sheffield, Alabama. Förutom gitarrist verkade han också som producent och tekniker.

Muscle Shoals Sound -musiker

Pete spelade på många storsäljande album. Mest berömt är hans samarbete med Paul Simon som började med There Goes Rhymin´ Simon (1973) och fortsatte med Still Crazy After All These Years (1975) och det är Pete som är gitarrist på Simon & Garfunkels livekonsert inför en halv miljon åskådare i Central Park, New York 1981. Han spelade även på ett flertal av Art Garfunkels soloalbum.

Pete Carrs gitarr finns på flera album med Bob Seger, bl.a 1981 års Grammyvinnande Against The Wind och han var medproducent på Stranger In Town (1978) med hitlåten Old Time Rock´n roll. Han spelar på Rod Stewarts album Atlantic Crossing (1975) med bl.a Sailing och på hiten Tonight´s The Night från A Night On The Town (1976). På Barbra Streisands storsäljande Guilty (1980) mm.

Det kom också några egna album genom åren samt att han var ena halvan av duon LeBlanc and Carr. Jag har länge haft i min samling hans första egna Not On A Word On It på Big Tree från 1974

Andra LP i min samling han spelar på är ett flertal med Millie Jackson och Hank Williams Jr. Hans gitarrspel finns också med på skivor jag har med Cat Stevens, Boz Scaggs, Joe Cocker, Bobby Womack, Frankie Miller, K.D. Lang och många fler

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *