Lisa Lystam gäst i Bluespodden – Tisdag 30 juni 2020

Lisa Lystam är en av landets allra bästa sångerskor. Det vet vi alla som följt henne på diverse bluesfestivaler främst. Men även i mer rocksammanhang. Hon har etablerat sitt band Lisa Lystam Family Band sedan 2014. Plus att hon hunnit med flera andra sidoprojekt som Heavy Feather, Ladies Got The Blues och Siena Root.

Bluespoddens nya avsnitt innehöll en lång intervju med Lisa Lystam. Fint gjort av hennes egna bandmedlem Fredrik “Skanky ” Karlsson och dennes kompanjon Torgny Moberg. Ett mycket bra avsnitt i denna alltid hörvärda podd,

https://poddtoppen.se/podcast/1327996117/bluespodden

Så här skrev jag om bandet när de spelade i Kungsbacka i april 2018

Lisa Lystam med sitt Family Band har nu spelat ihop i fem år. Detta märks då de är tighta värre i sin bluesiga rock med egna låtar mest. Sedan sist jag såg dem på Göteborgs blues party i somras fattas Micke Fall på munspel, men Lisa är grym på såväl sång som munspel. Hon har en alldeles härlig närvaro i det hon gör på scen.

Övriga i bandet är gitarristerna Fredrik Karlsson och Mattias Gustafsson, basisten Johan Sund och på trummor Patrik Thelin.

Lisa. Johan och Fredrik

Mest låtar ur senaste albumet Give You Everything , men också covers som av J. J .Cales I’ll Make Love To You Any Old Time, en tung version av bluesklassikern Baby Please Don’ t Go och Fredrik fick sjunga i Ike Turners You´ve Got To Lose där det blev lite reggaetoner i kompet. Deras extranummer var en ösig Muddy Waters-låt Rolling and Tumbling. Allt som allt 1 tim 20 min inför ca 225 pers.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *