Konsertminne från 2011 del 1 – Måndag 3 augusti 2020

Konserter blir det ju inga nu för tiden. Tröttsamt. Har ju inte sett något sedan the Savage Rose i mars på Pustervik. Lite konstigt och tomt när jag annars snittat på tre-fyra per vecka i många år nu.

Nu finns tid gå igenom gamla bilder som legat osorterade alltför länge i datorn. Tog väl ett och annat foto förr i tiden men det är först när jag i maj 2011 får min först smartphone som jag kommer igång. Riktigt dåliga bilder i början men här är iallfall några från Emmylou Harris & the Red Dirt Boys på Konserthuset 25 maj 2011. Med Will Kimbrough som gitarrist.

Hade ju sett Emmylou tidigare och hon är en stor favorit. Fick ju den gången dessutom träffa henne kort efteråt och den bilden på mig och henne du ser överst i inlägget hade jag länge som bakgrundsbild på telefonen. Från och med idag har jag tagit upp den igen där.

Jeff Beck hade jag alltid velat uppleva live,. Han kom äntligen tillbaka till Göteborg – efter att senast varit här på 60-talet slut på Cue Club – den 18 juni 2011. Till Trädgårdsföreningens utescen intill själva byggnaden. Tyvärr kom regn under större delen av konserten. Inte så häftigt dock som tur var.

Jeff var på strålande humör och gjorde en kanonkonsert på 1 timma 30 minuter. Vilken gitarrist. Han hade ett fint band med sig med Narada Michael Walden på trummor, Rhonda Smith på bas och Jason Rebello på keyboards,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *