Konsertminnen från 2011 del 3 – Onsdag 5 augusti 2020

Taj Mahal får inleda mina Konsertminnen från 2011 del 3. Denne fantastiske bluesman hade jag sett tre gånger tidigare. Yaki Da 1988, Trädgårn år 2000 och på Götaplatsen 2007. Denna gång i mindre sättning återigen på Trädgårn den 13 november 2011, annonserade som Taj Mahal Trio. Han spelade även som synes steelguitar.

En annan storhet som jag såg det här året var Johnny Winter. Han kom också han till Trädgårn och det var den 10 september 2011. Tredje gången gillt då jag hade upplevt honom i Lisebergshallen såväl 1984 som 1987. Det var helt klart en ganska bräcklig liten man som fick ledas in till sin stol mitt på scenen. Men det svängde om hans gitarrspel och det var helt godkänt i en prick 90 minuters lång konsert .

Johnny Winter kom sedan en sista gång till Göteborg. Till Pustervik i maj 2013. Missade detta tyvärr. Första spelningen i staden gjorde han på Konserthuset 31 januari 1971. Johnny avled sedan den 16 juli 2014 under en turné i Schweiz. Han blev trots så vacklande hälsa i många år ändock 70 år.

Johnny Winter skrev in sig i rockhistorien som en av de bästa gitarristerna någonsin. Sedan var han djupt rotad i bluesen och bidrog ju till att som producent och medmusiker lyfta Muddy Waters till en rad fina album i slutet av 70-talet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *