Mojos septembernummer ute nu – Torsdag 6 augusti 2020

Mojo är ute med sitt septembernummer. Har nu läst större delen och som vanligt ett gediget magasin. Man kan tycka att det varit nästan väl mycket om David Bowie på senare år. Men här är det väldigt intressanta artiklar på hela femton sidor med bl. a en tidigare opublicerad intervju från 2002. Han pratar om tiden kring Ziggy Stardust och även Lodger mm. och som vanligt gav David intressanta svar på alla frågor. Mycket nytt för mig som att soundtracket till scenshowen av Cabaret som ses på bild nedan var så viktigt för honom.

David Blue är en folksångare som var med i kretsen kring Bob Dylan och de andra folkmusikerna i New Yorks Greenwich Village i början av 60-talet, Här är den längsta presentationen av honom jag läst. Superintressant om en artist som trots att han fick göra många album aldrig fick något genombrott och dog redan 1982 vid 41 års ålder.

Clive Davis är hela 88 år men är med i branschen ännu. Sex sidor om denne skivbolagsnestor som bidrog till en vitalisering inom CBS i slutetav 60-talet och därefter startade såväl Arista Records som J Records. Fascinerande läsning

The Clash får åtta sidors artikel om tiden när Sandinista spelades in 1980. En kaotisk tid inom bandet. Många vinklar och intervjuer som ger en härlig insyn i hur den tiden var.

Jonathan Richman ger sedan mycket lång tid inga intervjuer. Uncut fick i sitt senaste nummer till en artikel om honom med vissa intervjuer från hans medmusiker. Mojo ägnar istället två sidor åt Richman i serien How To Buy.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *