Shindig! med nytt nummer – Måndag 10 augusti 2020

Engelska månadsmagasinet Shindigs nummer 105 nu utläst. Med en UK Psychedelic-special. Det är som alltid bara 60-talet som gäller för Shindig. Den mest genomarbetade artikeln var den på sex sidor om den lite mindre kända Newcastle-gruppen Skip Bifferty. Där bl.a Mickey Gallagher var medlem.

Skip Bifferty

The Yardbirds-artikeln var kanske den som gav mig mest i detta nummer. Sju sidor om deras allra sista tid innan Jimmy Page kom igång med Led Zeppelin.

The Pretty Things album S.F. Sorrow från 1968 är en klassiker inom engelsk psykedelia. Här går Shindigs John “Mojo” Mills på sex sidor igenom tillkomsten av det albumet. Alla fem medlemmarna intervjuade. Den nu i år tyvärr avlidne sångaren Phil May samt även Dick Taylor, Wally Waller, Jon Povey och Twink. På översta bilden i mitt inlägg idag Dick Taylor och Phil May när jag såg dem på Musikens Hus i november 2018

En artikel och ny intervju med the Bee Gees gitarrist Vince Melouney var också intressant.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *