10cc i TV-dokumentär – Måndag 17 augusti 2020

Kevin Godley känner vi som en av 10cc-medlemmarna när den gruppen hade sin störa period åren 1972-76. Nu är han 75 år i höst men fortfarande gör han musik. Nu i lördags intervjuad av Tom Robinson i BBC Radio 6 . Över två timmar med Kevin och hans tid i 10cc . Se länk nedan. Intervjun startar efter 30 minuter.

10cc 1974

Perioden med Godley & Creme och deras trippelalbum Consequences pratas det en del om. Intressant att det var självaste jazzdrottningen Sarah Vaughan som kallades in som sångerska på låten Lost Weekend som vi också hör i programmet.

Intressant höra Kevin Godley berätta hur det egentligen var en slump att 10cc. bildades. Eric Stewart drev Strawberry Studios i Stockport sydöst om Manchester och Eric, Graham Gouldman, Lol Creme och Kevin Godley fick backa Neil Sedaka på två album 1972 och 1973.

Kevin berättar om hur man lite på skoj spelade in låten Neanderthal Man med Kevins trummor i förgrunden. De kallade gruppen Hotlegs och fick en hit sommaren 1970.

https://www.bbc.co.uk/sounds/play/m000lshn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *