EP-plattor i min samling – Torsdag 20 augusti 2020

Hittade några EP-skivor idag. Paul Anka var en av de första Nordamerikanska artister som verkligen satsade på att komma till Sverige på turné. Som synes på bilderna på baksidan av Lonely Boy-EPn hann han med en del under sin första Sverige-turné 1959. Han var även med i studion när Lill-Babs och Little Gerhard spelade in låten Skoldags.

Paul Anka hade precis fyllt 18 år (född 30 juli 1941) när han framträdde på Gröna Lund 21 augusti 1959 och sedan bl.a två kvällar på Lisebergs Cabarethall 26-27/8. Han kom sedan att uppträda på Lisebergs konserthall som jag vet åtminstone åren 1964, 1966 och 1969. Sedan dess inga Göteborgsbesök.

Paul Anka på Gröna Lund 21/8-1959

EP-formatet är jag uppväxt med och mycket förtjust i. Just i Sverige pressades många unika EP-skivor och många av dessa kan vi läsa om i Premium förlags fina The EP Book. Svensk rock och pop-pressningar åren 1954-1969.

Det hade varit fint om vi fick en bok även över Sverigepressade jazz- och schlager-EPs. Då skulle t.ex den Ernie Englund-EP jag hittade idag finnas med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *