Uncuts oktobernummer ute nu – Tisdag 25 augusti 2020

Uncuts oktobernummer är ute nu. Med lång härlig artikel om The Rolling Stones album Goats Head Soup som kom ut sista augusti 1973. Den 4 september kommer albumet i ny deluxe-utgåva, Inkluderande en livekonsert från Bryssel i oktober 1973. Veckan efter spelningen i Scandinavium 6 oktober vilket var min första konsert med gruppen.

Tretton sidor som börjar med hur de samlas i Kingston, Jamaica sent 1972 för de första inspelningarna. Sedan bl. a om hur det var när Hipgnosis tog fram ett alternativt skivomslag. Synd för det som det blev är ju inte kul alls. Många nya intervjuer i artikeln.

Patti Smith får också en lång härlig artikel på sex sidor med ny intervju. Hon ger alltid journalisterna bra stoff att skriva om och berättar fint om hur det varit för henne nu i corona-tider, Hon får också bl.a tala om sina poet-favoriter, fransmännen Rimbaud, Artaud och Daumal.

Bill Callahan i sex sidor lång artikel om hur han efter sitt giftermål och föräldraskap upp i åren fått ny energi de senaste åren. Bills nya album Gold Record ute nu.

Bright Eyes (Conor Oberst) i sex sidor lång artikel. Det album som nu är ute är faktiskt den gruppens första på nio år.

Peter Green får tre sidor där Christine McVie och Jeremy Spencer minns sin vän.

Dan Penn intervjuas i en tre sidor lång artikel. The Cramps-artikel och skivrecension från NME i november 1980 trycks igen. Richard & Linda Thompson samt Gillian Welch intervjuas på var sin sida angående nya skivsläpp. Gillian och hennes man David Rawlings har haft en tuff tid sedan deras studio i Nashville förstördes av en tornado i mars. Gripande intervju. Plus mycket annat i det här numret. Som t.ex historien om hur Black Sabbaths Paranoid spelades in.. Vilken härlig tidning Uncut är!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *