Svenska bluestidningen Jefferson med nytt nummer – Torsdag 17 september 2020

Jefferson – den svensk bluestidningen som funnit sedan 1968 – är ute med nytt nummer idag. Finns numera att köpa i landets alla Pressbyråer.

Lucinda Wiliams har ett nytt album ute och det är mer bluestoner än på länge från denna fantastiska artist. Vaket av Jefferson att ge Lucinda omslag och stort utrymme i en exklusiv intervju.

En kvinnlig bluesartist som imponerat på mig är Sue Foley. En kanadensisk gitarrist, sångerska och låtskrivare som länge var verksam i Austin. Intervju och presentation över henne på tre sidor. Hon fick tidigare i år utmärkelsen Traditional Blues Female Artist of 2020 av the Blues Foundation i Memphis

Arhoolie Records fyller i år hela 60 år. Det uppmärksammas med fem sidor där vi bl.a får se Erik Lindahls fina foton.

Sleepy John Estes var en av de artister som Åmålsbördige journalisten Olle Helander år 1964 spelade in och intervjuade i sin banbrytande radioserie I Blueskvarter. Olle var dock inte förste svensk att träffa Estes. Vi får här på tre sidor berättelsen om hur Lars Svanberg redan 1962 gjorde en resa till amerikanska södern för att filma bluesmusiker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *