Från amerikanska Billboard med minnesartiklar om Ella Fitzgerald, Tammy Wynette, Robert Palmer, Nat Adderley – Tisdag 22 september 2020

Billboard Magazine är branschtidningen nummer ett i USA. Första numret kom redan 1 november 1894. Jag minns att jag köpte mitt första exemplar av den på en skolresa i Västtyskland 1968. Sedan kom det att bli att rån det jag började jobba på Åhléns skivaffär i Göteborg fick tillgång till den varje vecka från ca. 1975. Bara mängden av topplistor var ju överväldigande intressant för mig då liksom nu.

Jag har sparat många nummer av Billboard genom åren fram till ca 2015. Men nu har jag börjat klippa ned dem, i alla fall de från mitten av 80-talet och framåt. Dock inte rört specialnummer som den med Elton och Bernie på bild ovan. Tidningens nekrologer är oftast något alldeles extra.

Här några minnestexter över avlidna personligheter. Från en lång om Ella Fitzgerald från juni 1996 till en mindre om Allen Ginsberg 1997.

En kommentar Lägg till din
  1. Köpte då också Billboard 1968-1970 ,beställde dem från en skivaffär i Malmö jag inte minns namnet på. Kostade 5 kr, min timpeng då var 5:18 kr. Ack ja.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *