Franskt i SVT ikväll med dokumentärer om Barbara och Jacques Brel – Lördag 26 september 2020

Det blev fransk musik för hela slanten ikväll via SVT. Först dokumentären Barbara- en fransk ikon . Den franska sångerskan och låtskrivaren som levde mellan 1930-1997. Som Barbro Hörberg blev inspirerad av och även gjorde svenska texter på några av hennes melodier. Senare var det Rikard Wolff som lustfyllt presenterade Barbara för en svensk publik på scen och i diverse media

En timme fylld med chansoner av bästa poetiska märke. En fransk film från 2017 som inte var fylld av biografiska uppgifter precis, men som var närgången med underbara liveklipp och intervjuer med henne. Rekommenderas,

Jacques Brel därnäst i en nära två timmar dokumentär producerad 2017. Jacques Brel och hans sånger. Belgare till ursprunget men i högsta grad ett stort namn inom fransk chanson. En fenomenalt stark personlighet. Scenartisten Brel helt enorm. Har musikvärlden någonsin haft en artist med så stark utlevelsen kan man fråga sig. Vilka sanslöst brutalt utlämnande texter han fick till.

I den här dokumentären kom vi närmare personen Brel än vad jag någonsin sett tidigare. Mycket välgjord dokumentär.

https://www.svtplay.se/video/27986343/jacques-brel-och-hans-sanger

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *