Harry Nilsson, Randy California och Barry White-artiklar i Billboard – Tisdag 13 oktober 2020

Ännu mer klipp från mina gamla sparade Billboard. Den här gången först den fenomenale Harry Nilsson. En låtskrivare av rang med en av popmusikens allra finaste röster. Tills han tyvärr slarvade bort sin karriär med dåligt leverne. Så var han också bara 52 år gammal när han avled efter en hjärtattack i Los Angeles den 15 januari 1994.

Randy California var hyllad som ett underbarn när han kom fram som mycket ung gitarrist. Han hade som 15-åring spelat i samma band som Jimi Hendrix 1966 och var också nära på att följa med denne till England. Men istället flyttade han tillbaka Los Angeles efter ett år i New York. Han var med att bilda gruppen Spirit 1967 vilka började med att ge två suveränt bra album 1968. De splittrades på 70-talet, men hade återbildats när Randy drunknade den 2 januari 1997 bara 45 år gammal.

Barry White var ju en artist det inte gick att undvika om man var ute på diskotek under 70-talet. Ett mäktigt sound. Han blev bara 58 år och avled den 4 juli 2003.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *